Kotlety schabowe przygotowane według tego przepisu są bardzo smaczne, chrupiące i lekko soczyste w środku. Pachną cebulą i przyprawami w dodatku są ogromne. Polecam państwu przepis.
SKŁADNIKI :
- 4 kotlety ze schabu z kością
- sól, pieprz do smaku
- dowolna przyprawa do mięsa
- 2 cebule
- świeży tymianek
- mleko
DO PANIEROWANIA :
- 2 jajka rozmieszane z odrobiną mleka
- mąka i bułka tarta
- smalec do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Kotlety myjemy i osuszamy, następnie przecinamy błony i rozbijamy.
- Przyprawiamy i przekładamy do miski obkładajac je cebulą oraz tymiankiem. Zalewamy mlekiem i odkładamy na kilka godzin do lodówki.
- Kotlety wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoto, z jednej i drugiej strony.
- Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami, smacznego.
Prześlij komentarz