Sernik z mlekiem skondensowanym z puszki jest wyjątkowo mleczny, kremowo- puszysty i smaczny. Bardzo łatwy w przygotowaniu, polecam przepis. 
SKŁADNIKI : 
- 1 kg sera mielonego z wiaderka
 - 5 jajek
 - 1 puszka mleka słodzonego, skondensowanego 530 g
 - 1 cukier waniliowy
 - 100 ml śmietany 30 %
 - 2 budynie waniliowe bez cukru, każdy po 40 g
 - garść rodzynek
 - 1 paczka dowolnych herbatników
 - 100 g czekolady mlecznej + 4 łyżki śmietany 30 %
 - migdały do posypania
 
PRZYGOTOWANIE : 
- Na dno blaszki o rozmiarze 25/30 cm, rozkładamy papier do pieczenia i herbatniki.
 - Do misy robota przekładamy żółtka, cukier waniliowy, miksujemy, nastepnie wlewamy puszkę mleka skondensowanego.
 - Do masy dodajemy cały ser i miksujemy, następnie wlewamy śmietanę 30 %, mieszamy. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i rodzynki, mieszamy.
 - Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy ją do sera i mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki.
 - Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 * C, pieczemy jedną godzinę , funkcja termoobieg.
 - Po upieczeniu studzimy 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach.
 - Czekoladę łamiemy na kawałki i wlewamy śmietanę. Podgrzewamy 1 minutę w mikrofalówce i mieszamy.
 - Na ostudzony sernik wylewamy rozpuszczoną czekoladę, należy ją rozsmarować. Ciasto posypujemy migdałami.
 
                                       Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 














Prześlij komentarz