Pieczonki są bardzo znane i lubiane, dzisiaj przygotowałam je według własnego pomysłu. Polecam przepis na to pyszne danie. 
SKŁADNIKI : 
- 1 duża kapusta
 - 4 kiełbasy zwyczajne
 - 300 g boczku wędzonego
 - 2 marchewki, 1 pietruszka
 - 1 kg ziemniaków
 - 3-4 cebule
 - kawałek selera
 - 400 g pieczarek
 - sól, pieprz do smaku
 - wegeta naturalna
 - natka pietruszki i lubczyk
 
- Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w dużą kostkę (oprócz kapusty ). Kiełbasę i boczek również tak kroimy.
 - Wszystko przyprawiamy i mieszamy.
 - Kociołek należy naoliwić, wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć go liśćmi kapusty.
 - Do kociołka wkładamy wrzystkie pokrojone warzywa z wędliną. Wierzch zakrywamy pozostałymi liśćmi i zamykamy kociołek.
 - Przekładamy go na ognisko i pozostawiamy na czas około 1 i 1/2 godziny, utrzymujemy stałą temperaturę ognia.
 - Po upływie tego czasu a nawet szybciej sprawdzamy miękkość warzyw i jak są miękkie nalerzy odparować płyny.
 - Podajemy ciepłe, smacznego.
 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;














Prześlij komentarz