PIEROGI Z MŁODĄ KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

16 lip 2023
data:post.title
Bardzo smaczne pierogi z młodą kapustą i pieczarkami idealne na letni obiad, polecam przepis. 



        SKŁADNIKI : 
  • 1 i 1/2 główka młodej kapusty lub 2 sztuki 
  • 1 szklanka wody 
  • 2 łyżki suszonych warzyw
  • sól, pieprz tylko do smaku 
  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule 
  • olej do podsmażenia
       CIASTO : 
  • 1, 2 kg mąki pszennej
  • 6 łyżek oleju 
  • ciepła woda do zagniecenia ciasta
      PRZYGOTOWANIE : 
  1. Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości z jarzynką. Studzimy ją, wyciskamy płyny i drobno kroimy. Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, podsmażamy na oleju na patelni z przyprawami, dodajemy również kapustę. Kiedy płyny odparóją farsz jest gotowy. 
  2. Przygotowujemy ciasto na pierogi i lepimy, pierogi średniej wielkości. 
  3. Gotujemy je w osolonym wrzątku około 5 minut licząc czas od wypłynięcia pierogów na wierzch wody. 
  4. Podajemy je okraszaone cebulką, smacznego. 
                                        Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału; 




 

Prześlij komentarz