Pałki z kurczaka w panierce to świetne danie na przyjęcie. Można je podać na ciepło lub zimno, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 8 pałek z kurczaka
- sól
- słodka i ostra papryka do smaku
- tymianek, oregano - odrobina
- czosnek suszony
- 3 łyżki ostrego ketchupu
- 2 jajka + trochę mleka
- bułka tarta
- 50 g masła
PRZYGOTOWANIE :
- Umyte pałki z kurczaka przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Następnie panierujemy w rozmąconych jajkach z mlekiem i bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny, temperatura 180 % *, aż będą lekko brązowe i rumiane.
- Podajemy z ulubionymi sosami, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz