Smaczna rolada z boczku wieprzowego, nadziana przyprawionym mięsem mielonym. Idealna na kanapki itp.
BOCZEK :
- 1,3 kg boczku
- sól, pieprz, majeranek do smaku
- słodka papryka w proszku do smaku
- 4 ząbki czosnku do natarcia
- 500 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1/2 część czerwonej papryki
- posiekana natka pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Mięso myjemy i nacinamy wzdłuż tak aby powstał cienki płat mięsa. Boczek przyprawiamy.
- Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy mięso.
- Na płat boczku rozkładamy mięso mielone i zwijamy roladę. Związujemy ją sznurkami.
- Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i pieczemy 1 do 2 godzin w zależności od mięsa, temperatura 185 % , funkcja termoobieg.
- Roladę pozostawiamy, po wyłączeniu na około 3 godziny w piekarniku, wtedy skruszeje.
- Po ostudzeniu należy ją schłodzić, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz