PASTERYZOWANY KURCZAK W SŁOIKU Z RYŻEM I WARZYWAMI + FILMIK

29 sty 2024
data:post.title
Pasteryzowane udka z kurczaka z warzywami i ryżem to świetny pomysł na szybki obiad. Danie możemy spożyć w momencie kiedy będziemy mieli na nie ochotę. Ja słoiki przechowuję w chłodnym miejscu. 


SKŁADNIKI : 
  • 10-14 udek z kurczaka 
  • sól do smaku (płaska łyżka )
  • 1 i 1/2 przyprawa do kurczaka po węgiersku
  • słodka papryka do smaku (1 łyżka )
  • 200 g ryżu
  • 2 spore marchewki
  • 450 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 200 g mrożonego groszku
                                                              PRZYGOTOWANIE : 
  1. Udka z kurczaka myjemy i przecinamy na pół. Następnie przyprawiamy i mieszamy. Odkładamy go na godzinę aby przeszedł przyprawami. 
  2. Ryż mieszamy z warzywami i nakładamy porcje do słoików. Następnie układamy części kurczaka. Słoiki wycierami i dokładnie zakręcamy. 
  3. Układamy je w dużym garnku i zalewamy wodą do wysokości dekielka. Gotujemy je godzinę licząc czas od zagotowania się wody i pozostawiamy je w garnku aż całkowicie ostygną. 
  4. Ja wyciągnęłam je z garnka po 3 godzinach, były już letnie. 
  5. Słoiki przechowuję w chłodnym miejscu i zużywam do 6 miesięcy. Smacznego.
                                   Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz