Bardzo smaczne rolady z siekanym farszem. Łatwe w przygotowaniu i smaczne, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 1 i 1/2 kg mięsa od szynki ( wysoka część )
- 2 kiełbasy zwyczajne
- 4 ogórki konserwowe
- 300 g boczku wędzonego
- 2 cebule
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- słodka papryka w proszku
- 2 liście laurowe
- 2 ziarnka ziela angielskiego
- 6 ziarnek pieprzu
- 1 łyżeczka naturalnej jarzynki
- maggi do smaku
- 2 łyżki mąki pszennej + woda
PRZYGOTOWANIE :
- Mięso tniemy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem.
- Kiełbasę, boczek, cebulę i ogórki miksujemy na małe kawałki. Wszystko przekładamy do miski i dodajemy musztardę, sól, pieprz, musztardę i magii. Wszystko mieszamy.
- Na kotleta nakładamy porcję farszu i zwijamy roladę. Spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i podsmażamy je z każdej strony na odrobinie oleju. Następnie należy je trochę przypiec.
- Do przypieczonych rolad dodajemy wodę oraz przyprawy (wegeta, liść laurowy, ziele, pieprz ) .
- Zrazy zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 40 minut aż będą miękkie.
- Miękkie rolady wyjmujemy jak chcemy mieć więcej sosu dolewamy wody i przyprawiamy. Na koniec sos należy zgęścić mąką wymieszaną z wodą.
- Ze zrazów wyjmujemy wykałaczki i wkładamy je ponownie do sosu.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz