Muffinki czekoladowe są łatwe w przygotowaniu, smaczne i na każdą okazję. Polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 4 jajka rozmiar "M"
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka ( 250 ml )
- 1/4 szklanka oleju
- 3 łyżki kwaśnego dżemu
- 3 łyżki ciemnego kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki pszennej tortowej
- Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodaję żółtka i cukry i dalej ubijam.
- Wlewamy mleko, olej i chwilę miksujemy.
- Do ciasta dodaję 3 łyżki dżemu, ciemne kakao i mieszamy. Wsypujemy również proszek do pieczenia i mąkę, mieszamy.
- Do papilotek wlewamy ciasto, pieczemy je 40 minut w temperaturze 180 *C. Do suchego patyczka.
- Po ostudzeniu posypujemy cukrem puder lub smarujemy nutellą. Smacznego,
Prześlij komentarz