Pyszna pasta z makreli i kiszonych ogórków. Do pieczywa jest niezastąpiona. Polecam.
SKŁADNIKI:
- 2 makrele wędzone, pozbawione kości
- 1 mały serek wiejski, odcedzony
- 1 cebula, obrana
- 3 jajka ugotowane na twardo
- sól, pieprz do smaku
- 4 ogórki kiszone, pokrojone w drobną kostkę
- 3 łyżki ketchupu
PRZYGOTOWANIE
- Mięso z makreli, ugotowane jajka, cebulą i granulat serka wiejskiego mielimy w maszynce do mięsa.
- Do masy dodajemy dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
- Przekładamy do miseczki, przechowujemy w lodówce.
- Podajemy do ciemnego pieczywa, grzanek i bułeczek.
- Smacznego.
Pastę z makreli uwielbiam, ale nigdy jeszcze nie robiłem z serkiem wiejskim :)
OdpowiedzUsuńO taaak! Smaki dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńciekawe, żeby dodać korniszony do makreli ;) podoba mi się!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Serdecznie;)
Zdecydowanie nabrałam ochoty na makrelę. Ostatnim razem nie zdołałam zrobić z niej pasty - zniknęła podjadana przez domowników podczas obierania :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy dodatek serka wiejskiego - takiej pasty jeszcze nie jadłam, dziękuję za inspirację :)
OdpowiedzUsuń