PASTA Z MAKRELI

26.10.2012
data:post.title
Pyszna pasta z makreli i kiszonych ogórków. Do pieczywa jest niezastąpiona. Polecam.


                                                                         SKŁADNIKI:
  • 2 makrele wędzone, pozbawione kości
  • 1 mały serek wiejski, odcedzony 
  • 1 cebula, obrana 
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz do smaku 
  • 4 ogórki kiszone, pokrojone w drobną kostkę
  • 3 łyżki ketchupu 
                                                                  PRZYGOTOWANIE 
  1. Mięso z makreli, ugotowane jajka, cebulą i granulat serka wiejskiego mielimy w maszynce do mięsa.
  2. Do masy dodajemy dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. 
  3. Przekładamy do miseczki, przechowujemy w lodówce.
  4. Podajemy do ciemnego pieczywa, grzanek i bułeczek.
  5. Smacznego.




5 komentarzy

  1. Pastę z makreli uwielbiam, ale nigdy jeszcze nie robiłem z serkiem wiejskim :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe, żeby dodać korniszony do makreli ;) podoba mi się!
    Pozdrawiam Serdecznie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie nabrałam ochoty na makrelę. Ostatnim razem nie zdołałam zrobić z niej pasty - zniknęła podjadana przez domowników podczas obierania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy dodatek serka wiejskiego - takiej pasty jeszcze nie jadłam, dziękuję za inspirację :)

    OdpowiedzUsuń