BEZOWE DUSZKI NA HALLOWEEN

27.10.2012
data:post.title
Czas zacząć przygotowywanie słodkości na Halloween ,bezy dzieci uwielbiają a ozdobione mleczną czekoladą duszki bardzo smakują.



                                                                SKŁADNIKI:
  • 3 białka jajka kurzego
  • 200 gram cukru
  • kilka kostek czekolady mlecznej
  • 1 łyżeczka mleka
                                                      PRZYGOTOWANIE : 
Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier,dalej ubijamy mikserem do uzyskania gładkiej masy.
Pianę nałożyć do woreczka,odciąć róg i wyciskać na papier do pieczenia,dowolne kształty duszków.
Pieczemy w temperaturze 90 * C,przy lekko uchylonych drzwiczkach,około jednej godziny.
Gdy będą gotowe,lekko podpieczone,suszymy je w ciepłym miejscu około 1-2 godzin.
Czekoladę podgrzewamy z mlekiem w mikrofalówce,mieszamy aż ładnie się rozpuści.
Pędzelkiem malujemy nasze duszki.Najlepiej tą czynność zostawiamy naszym pociechą,będą miały słodki ubaw :)

1 komentarz