Dzisiaj szybki przepis na nadziewane, kiełbaski. Ja zrobiłam nadziewane białe, parzone ponieważ je uwielbiam a zapiekane z farszem są rewelacyjne. Pyszne również z grilla wtedy każdą z osobna zawijamy w folię aluminiową.
SKŁADNIKI:
- 5 białych kiełbasek parzonych
- 1 pomidor
- 20 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 1 jajko
- 15 dkg sera goudy
- sól,pieprz
- 1/2 łyżeczki curry
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie :
- Kiełbaski ponacinać wzdłuż.
- Cebulę, pieczarki drobno pokroić, przelożyc do miski. Wbić jajko, dodać przyprawy, starty ser, jogurt, wymieszać na jednolitą masę.
- Farszem nadziewać kiełbaski, jedna duża łyżka do środka powinna wystarczyć.
- Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, poukładać kiełbaski na plastrach pomidora.
- Piec 20 minut w temperaturze 180 C aż ser się rozpuści i ładnie zarumieni.Podawać z dowolną surówką lub pieczywem.
- Smacznego.
Takiej jeszcze nie jadłam, zapisuję do przetestowania:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWow, pysznie wyglądają, robiłam kiedyś podobnie tylko do farszu dodawałam łyżkę śmietany, a kiełbaski białe są dobre z lidla, do zapiekania super:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne, muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńWygląda mega apetycznie :-) bardzo fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł! Ciekawy jest ten dodatek curry :)
OdpowiedzUsuńCurry podkreśla smak farszu,polecam spróbować:)
UsuńZa białą kiełbasą nie przepadam, ale ta wygląda smakowicie bo lubię potrawy zapiekane.
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł :) Nigdy nie myślałem o nadziewaniu białej kiełbasy, a też bardzo ją lubię :)
OdpowiedzUsuńJestem fanką białej kiełbasy, więc muszę wypróbować ten przepis ;))
OdpowiedzUsuńKiedyś coś takiego robiłam i było bardzo smaczne :) użyłam tylko zwykłej kiełbasy. U mnie to tak ładnie się nie prezentowało :P
OdpowiedzUsuńJakie wspaniałe danie można wyczarować ze zwykłej białej kiełbasy. Gratuluję pomysłu. Pychota :)
OdpowiedzUsuńsuper, bardzo smaczne, pierwsyz raz uzylam innej bialek kielbaski niz nie wlasnej roboty, mianowicie kania i byly smaczne baaardzo:)
OdpowiedzUsuńSmaczne danie :)
OdpowiedzUsuńZrobię zawsze na Wielkanoc wszystkim smakuje polecam 😊😊😊
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZrobiłam dokladnie jak w przepisie i takie sobie... Te curry w połączeniu z białą kiełbasą nie bardzo, ogólnie ciężkie, mdłe, ten farsz wyszedł mega wodnisty i moja tak apetycznie nie wygladalo;) ale kto co lubi:) Ja jestem na Nie
OdpowiedzUsuńWiadomo każdemu smakuje co innego
OdpowiedzUsuń