SKŁADNIKI :
- 500 g schabu
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml oliwy
- sól,pieprz,bazylia i rozmaryn do smaku
Polecam-SOS TZATZIKI
PRZYGOTOWANIE :
Mięso myjemy,kroimy na kawałki,przekładamy do miski.
Oliwę mieszamy z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Marynatę wlewamy do mięsa i dokładnie mieszamy.
Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kawałki mięsa,pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w ósemki cebule.Pozostałą w misce marynatą polewamy gotowe szaszłyki.
Grillujemy ze wszystkich stron aż mięso nabierze złotobrązowego koloru.
Szaszłyki podajemy z sosem tzatzyki.
Smacznego.
lubię takie szaszłyki:)
OdpowiedzUsuń