Puszysty i delikatny biszkopt to podstawa dobrego ciasta. Przepis jest na dużą blaszkę, rolada ładnie się zwija i pysznie smakuje. 
SKŁADNIKI : 
- 5 jajek średnich
 - 4 łyżki cukru
 - 1/2 szklanki mąki pszennej ( 100 G )
 - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
                                                              PRZYGOTOWANIE : 
- Białka ubijamy mikserem z odrobiną soli na sztywno, następnie wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Wlewamy żółtka, miksujemy, następnie wsypujemy przesiane maki z proszkiem i delikatnie mieszamy szpatułką aż składniki się połączą.
 - Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia i równo je rozsmarowujemy.
 - Roladę pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 % C.
 - Ciasto wyjmujemy, przekładamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, odrywamy papier i zwijamy ciasto ze ściereczką jak roladę.
 - Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
 - Ciasto przekładamy dowolnym słodkim nadzieniem.
 - Smacznego.
 
                                          Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 















Prześlij komentarz