BUŁKI NA PARZE Z THERMOMASTER II FIRMY KALORIK+ FILMIK

8 lut 2019
data:post.title
Bułki na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce...Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam : )
Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej - z sosem mięsnym, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym. 
Link do producenta Thermomastera II-KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI :
  • 500 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka 3,2%
  • 30 g masła
  • 1 duże jajko
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
                                                              PRZYGOTOWANIE :                                                   
  1. Do dzbana Thermomastera II,  wkładamy całe drożdże, wlewamy mleko, dodajemy masło i cukier. Ustawiamy czas 3 min/temp.35 s/obrót 1. Następnie dodajemy jajko, wsypujemy mąkę i miksujemy 3 min/temp 40 %/ obrót 1 .
  2. Ciasto wykładamy do miski i odkładamy do wyrośnięcia. 
  3. Wyrośnięte ciasto zagniatamy, i formujemy wałek który tniemy na małe kawałki. Z każdego kawałku tworzymy bułeczkę. Bułki odkładamy na 10 minut aby podrosły. 
  4. W dzbanie podgrzewamy wodę, umieszczamy parowar i układamy luźno bułeczki. Parujemy 10 minut w temperaturze 120 %. 
  5. Bułeczki podajemy s sosem owocowym lub mięsnym. Smacznego. 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz