WĄTRÓBKA Z KURCZAKA Z CEBULKĄ + FILMIK

25 lut 2019
data:post.title
Wątróbka drobiowa usmażona z cebulką to bardzo smaczne danie. Polecam mój przepis. 


SKŁADNIKI : 
  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 2  cebule
  • 1 jajko
  • mąka do obtoczenia
  • sól, pieprz do smaku 
  • odrobina tymianku
  • odrobina oleju do smażenia
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
  1. Wątróbkę należy umyć i usunąć łączące je żyły, osuszamy ją papierowymi ręcznikami. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i obtaczamy w mące. 
  2. Cebulę kroimy w talarki.
  3. Na patelnię wlewamy olej, nie za dużo i smażymy wątróbkę z jednej i drugiej strony ( krótko ).
  4. Odkładamy ją na talerz. Na ta samą patelnię przekładamy cebulę, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i lekko podsmażamy. Następnie na cebulę kładziemy wątróbką, wlewamy odę i przykrywamy pokrywką. Prużymy 10 minut. 
  5. Kiedy płyny odparują, wątróbkę odkrywamy, doprawiamy solą i lekko mieszamy. Zakręcamy gaz i danie gotowe. 
  6. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. Smacznego. 
                                  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 



 

Prześlij komentarz