Wątróbka drobiowa usmażona z cebulką to bardzo smaczne danie. Polecam mój przepis.
SKŁADNIKI :
- 500 g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 1 jajko
- mąka do obtoczenia
- sól, pieprz do smaku
- odrobina tymianku
- odrobina oleju do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Wątróbkę należy umyć i usunąć łączące je żyły, osuszamy ją papierowymi ręcznikami. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i obtaczamy w mące.
- Cebulę kroimy w talarki.
- Na patelnię wlewamy olej, nie za dużo i smażymy wątróbkę z jednej i drugiej strony ( krótko ).
- Odkładamy ją na talerz. Na ta samą patelnię przekładamy cebulę, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i lekko podsmażamy. Następnie na cebulę kładziemy wątróbką, wlewamy odę i przykrywamy pokrywką. Prużymy 10 minut.
- Kiedy płyny odparują, wątróbkę odkrywamy, doprawiamy solą i lekko mieszamy. Zakręcamy gaz i danie gotowe.
- Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz