ZUPA GOŁĄBKOWA Z THERMOMASTERA II + FILMIK

6 lut 2019
data:post.title
Przepyszna wręcz niewalająca smakiem i aromatem. Idealna na chłodne dni, sycąca zupa gołąbkowa. Jeżeli jeszcze jej nie gotowaliście to najwyższy czas ją przygotować. Polecam. 


SKŁADNIKI : 

  • 300 g kapusty białej 
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 1 marchew, kawałek selera i selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • por ( biała część ) 100 g 
  • 1 woreczek ryżu 100 g 
  • 1 liść laurowy, 2 ziela, pieprz w ziarnkach 
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól ,pieprz do smaku 
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka jarzynki
  • 1 litr wody
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Do naczynia thermomastera II firmy KALORIK dodajemy kapustę i szatkujemy 10 s / o 4. Odkładamy do miski.
  2. Następnie przekładamy marchew, seler, czosnek i rozdrabniamy 10 s / o 4. Odkładamy do miski.
  3. Do dzbana przekładamy cebulę i seler naciowy, miksujemy 10 s / o 5, następnie wlewamy olej i podsmażamy około 3 minut, temperatura 100 %. Dodajemy mięso, kostkę rosołową i podsmażamy jeszcze 8-10 min.
  4. Dodajemy całą jarzynę, liść, ziela i pieprz w ziarnkach, wodę, jarzynkę, przecier i ryż. Zamykamy dzban i gotujemy 20 minut 120 %.  Po 15 minutach temperaturę zmniejszamy an 80-90 %.
  5. Zupę doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Czas gotowania  wydłużamy jeszcze o 10 minut.
  6. Zupę podajemy ciepłą. Smacznego.
                                Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;


 

Prześlij komentarz