ROLADA Z BOCZKU I KIEŁBASY + FILMIK

4 sie 2019
data:post.title
Rolada z boczku i kiełbaski to świetny dodatek do pieczywa i nie tylko. Rewelacyjnie smakuje również na ciepło. Boczek nadziałam kiełbaską ale można również użyć frankfurterek lub innych kiełbasek. 

SKŁADNIKI : 
  • 1/5 kg cienkiego boczku 
  • 1 kiełbasa zwyczajna
                                                                     MARYNATA : 
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka słodkiej i ostrej papryki
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu ( 3 łyżki oleju ) 
  • nić do zwinięcia rolady 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Boczek myjemy i osuszamy, kupujemy go w miarę cienki. 
  2. Składniki marynaty przekładamy do miseczki i ucieramy, następnie gdyby marynata była za sucha dodajemy olej. Nacieramy nią mięso z każdej strony i odkładamy na około 3 godziny do lodówki. 
  3. Boczek rozwijamy układamy na nim kiełbaskę, zwijamy ciasno i obwiązujemy nicią aby mięso się nie rozwinęło.
  4. Umieszczamy je w blaszce wyłożonej folią aluminiową i pieczemy około 1-2 godzin, aż boczek będzie mięciutki. 
  5. Po upieczeniu mięso wyjmujemy z blaszki, studzimy, przecinamy na pół i chłodzimy w lodówce. 
  6. Zimny boczek kroimy na plastry i podajemy. Smacznego. 
                                       Zapraszam do obejrzenia filmików i subskrypcji kanału ;


 

1 komentarz