CIASTO CZEKOLADOWE Z MALINAMI + FILMIK

29 sie 2019
data:post.title
Ciasto czekoladowe z malinami to świetna odmiana do tradycyjnych ciast. Smaczne, wilgotne i puszyste ciasto smakuje nie jedne osobie. Polecam.
Ciasto przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. 
Link do producenta Thermomastera II -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI : 
  • 4 jajka
  • 100 g masła
  • 100 g ciemnej czekolady
  • 150 g cukru
  • 150 ml wody
  • 100 ml oleju
  • 1 duża łyżka ciemnego kakao
  • 150 ml kefiru lub jogurtu
  • 300 g mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sodki
  • 300 g malin 
                                                            PRZYGOTOWANIE :
  1. masło, cukier i wodę dodajemy do dzbana robota ( lub garnka ),
  2. Ogrzewamy 3 minuty /60 % /o1.
  3. Masę czekoladową studzimy, następnie dodajemy jajka, kefir, olej, kakao i chwilkę miksujemy (30 s/o 5 ).
  4. Do masy wsypujemy mąkę z proszkiem i sodką, miksujemy 2 minuty/o 6.
  5. Ciasto wylewamy na blaszkę 25/30 wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wysypujemy maliny lub inne owoce.  
  6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 40 minut, lub troszkę krócej.
  7. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i kroimy na kawałki.
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;


 

1 komentarz

  1. Czy to ciasto nadaje się do przekrojenia i przełożenia w tej wielkości blaszki?

    OdpowiedzUsuń