PASTERYZOWANY MUS Z BRZOSKWIŃ + FILMIK

14 sie 2019
data:post.title
Mus z brzoskwiń pasteryzowany jest bardzo smaczny zimą i nie tylko. Najważniejsze że owoce mamy zamknięte na długie miesiące.


SKŁADNIKI : 
  • 10 kg dojrzałych brzoskwiń
  • 1 kg cukru 
  • słoiki litrowe 
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Brzoskwinie myjemy i wyjmujemy pestki. Następnie miksujemy je w sokowirówce wolnoobrotowej na sitku do musu. Sok przelewamy do dużego garnka i słodzimy według uznania. Podgrzewamy i mieszamy do momentu aż cukier się rozpuści.
  2. Mus rozlewamy do czystych słoików litrowych i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy w wodzie, około 5 minut, licząc czas od zagotowania się wody.
  3. Gotowe słoiki odkładamy aż ostygną i przechowujemy do momentu aż je spożyjemy.
  4. Soki są pyszne, polecam mój przepis.
                              Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;


 

Prześlij komentarz