TARTA Z KURKAMI + FILMIK

26 sie 2019
data:post.title
Tarta z kurkami na kruchym spodzie to świetna przystawka. Smakuje podana na ciepło jak i na zimno. Polecam. Przygotowałam ją w Thermomasterze II firmy Kalorik. 
Link do producenta Thermomastera II -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI :
  • 250 g mąki pszennej
  • 100g masła
  • szczypta proszku do pieczenia
  • sól do smaku 
                                                                    NADZIENIE :
  • 300  g świeżych kurek
  • 150 g boczku wędzonego  
  • 100 g sera goudy
  • 1 cebula, natka pietruszki
  • 5 jajek
  • 200 ml śmietany 30 %
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz, czosnek, słodka i ostra papryka do smaku
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Składniki ciasta umieszczamy w misie robota i miksujemy 1m / o 5, aż powstanie jednolite ciasto, w razie konieczności. Wykładamy je na stolnicę i zagniatamy. Formę na tarte należy naoliwić i rozłożyć w niej ciasto. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w temperaturze 190 % C.
  2. Do dzbana robota przekładamy boczek i cebulę, miksujemy 10 s/o 8. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem i podpiekamy. Ustawiamy czas na 15 minut 100 % C. Kopystkę zgarniamy wszystko na dno naczynia. Kiedy już boczek się zarumienił dodajemy umyte kurki i chwilkę podpiekamy. Farsz przekładamy do miseczki.
  3. Jajka mieszamy z śmietanami, dodajemy przyprawy i tarty ser, mieszamy i dodajemy grzyby z boczkiem. Wszystko wylewamy na podpieczony spód i dalej zapiekamy 40 minut w temperaturze 180 %C.
  4. Tarte po ostudzeniu wyjmujemy i kroimy na kawałki.
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;













 

Publikowanie komentarza