Fasolka szparagowa to pyszny dodatek do obiadu, bardzo smaczna. Polecam przygotować ją na dwa sposoby, każdy jest wyśmienity. 
SKŁADNIKI : 
- 1 - 1/2 kg fasolki szparagowej ( dowolnej )
 - około 150 g masła
 - 2 ząbki czosnku
 - sól do smaku
 - 1 pęczek natki pietruszki
 - 1/2 szklanka bułki tartej
 
                                                                 PRZYGOTOWANIE : 
- Fasolkę oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przekładamy ją do dwóch dużych talerzy lub misek.
 - SPOSÓB 1 - Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy wyciśnięty czosnek i chwilkę podsmażamy. Następnie zakręcamy gaz i dodajemy natkę pietruszki, mieszamy. Sosem polewamy fasolkę i podajemy.
 - SPOSÓB 2 - na patelnię wsypujemy bułkę tartą, chwilkę ją podgrzewamy aby była twarda. Następnie dodajemy masło i mieszamy aż składniki się połączą, bułką tartą polewamy fasolę i od razu podajemy. Smacznego.
 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 














Prześlij komentarz