FASOLKA SZPARAGOWA NA DWA SPOSOBY + FILMIK

23 sie 2020
data:post.title
Fasolka szparagowa to pyszny dodatek do obiadu, bardzo smaczna. Polecam przygotować ją na dwa sposoby, każdy jest wyśmienity. 



SKŁADNIKI : 
  • 1 - 1/2 kg fasolki szparagowej ( dowolnej ) 
  • około 150 g masła 
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól do smaku 
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2 szklanka bułki tartej
                                                                 PRZYGOTOWANIE : 
  1. Fasolkę oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przekładamy ją do dwóch dużych talerzy lub misek. 
  2. SPOSÓB 1 - Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy wyciśnięty czosnek i chwilkę podsmażamy. Następnie zakręcamy gaz i dodajemy natkę pietruszki, mieszamy. Sosem polewamy fasolkę i podajemy. 
  3. SPOSÓB 2 - na patelnię wsypujemy bułkę tartą, chwilkę ją podgrzewamy aby była twarda. Następnie dodajemy masło i mieszamy aż składniki się połączą, bułką tartą polewamy fasolę i od razu podajemy. Smacznego. 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 


 

Prześlij komentarz