Fasolka szparagowa to pyszny dodatek do obiadu, bardzo smaczna. Polecam przygotować ją na dwa sposoby, każdy jest wyśmienity.
SKŁADNIKI :
- 1 - 1/2 kg fasolki szparagowej ( dowolnej )
- około 150 g masła
- 2 ząbki czosnku
- sól do smaku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/2 szklanka bułki tartej
PRZYGOTOWANIE :
- Fasolkę oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przekładamy ją do dwóch dużych talerzy lub misek.
- SPOSÓB 1 - Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy wyciśnięty czosnek i chwilkę podsmażamy. Następnie zakręcamy gaz i dodajemy natkę pietruszki, mieszamy. Sosem polewamy fasolkę i podajemy.
- SPOSÓB 2 - na patelnię wsypujemy bułkę tartą, chwilkę ją podgrzewamy aby była twarda. Następnie dodajemy masło i mieszamy aż składniki się połączą, bułką tartą polewamy fasolę i od razu podajemy. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz