TEST PATELNI WOLL DIAMOND I RISOTTO Z OWOCAMI MORZA

24 sie 2021
data:post.title
Dzisiaj zaprezentuję państwu rewelacyjną patelnię Wool diamond 28 cm. Jestem pod wrażeniem możliwości tej patelni, jedno co najbardziej mnie urzekło to smażenie bez tłuszczu dzięki szlachetnej powłoce tytanowo- diamentowej zapewniającej długą żywotność naczyń. Nano kompozytowa powłoka w technologii WOOL TITANIUM NONSTICK pozwala przygotować posiłki z minimalną ilością tłuszczu lub go całkowicie wyeliminować. Patelnie firmy Wool są bardziej odporne na ścieranie niż inne markowe naczynia, przez co gotowanie na nich to sama przyjemność. 
Można ją nabyć w sklepie internetowym  patelnie-tytanowe.pl
Satysfakcja gwarantowana -  Każdy produkt renomowanej firmy jest starannie wybrany. Pochodzi bezpośrednio od niemieckiego producenta firmy WOLL Cookware GmbH. W ofercie znajdziemy tylko oryginalne produkty. Naczynia SZAFIR - charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Patelnie do smażenia bez tłuszczu- właśnie taką wybrałam bo jest rewelacyjna pod każdym względem. 
Producent oferuje 25 lat gwarancji na równość dna patelni a także 2 letnią gwarancję na powłokę i uchwyty.



CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE PATELNIA FIRMY WOLL 
  •  nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, indukcji również
  • odpinana rączka dzięki systemowi click-by-click, patelnia zajmuje o połowę mniej miejsca niż tradycyjne naczynie oraz lity uchwyt, służy do bezpiecznego podnoszenia naczyń. Wykonany jest z kompozytu
  • stabilny materiał mimo, iż patelnia nie jest bardzo ciężka, bardzo wygodna w użyciu
  • specjalna powierzchnia zapobiegająca przywieraniu- powłoka odporna na zarysowania z wbudowanymi kryształami diamentu, w przypadku uszkodzenia powłoki, patelnię można dalej używać
  • łatwe czyszczenie, wystarczy opłukać gorącą wodą, lub chwilkę poczekać a zabrudzenia same odpadną. Następnie przetrzeć mokrym ręcznikiem papierowym
  • można  zmywać w zmywarce
  •  smażenie bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością
  • wytrzymałość wszystkich elementów na wysoką temperaturę do 250 ºC, można piec w piekarniku
  • szklanka pokrywa wykonana z hartowanego i polerowanego, żaroodpornego szkła. Służy do energooszczędnego gotowania/pieczenia w temperaturze do 250 % C. 
  • 25 lat gwarancji na równość dna
  • 2 lata gwarancji na powłokę i uchwyty
  • akutermiczność - specjalny stop i technologia odlewu zapewniają idealną absorbcję ciepła. 8 milimetrowe dno gwarantuje optymalną dystrybucję ciepła oraz brak odkształceń nawet przy bardzo wysokich temperaturach.
  • smażenie i pieczenie przebiega dużo szybciej niż w innych naczyniach, co pozwala na oszczędność energii ( producent podaje 50-60 % oszczędności przy gotowaniu, a przy pieczeniu ok. 90 % )


RISOTTO - SKŁADNIKI : 
  • 200 g ryżu do risotto lub basmati 
  • 1 cebula, 3 ząbki czosnku 
  • 2 opakowania mieszanki z owocami morza
  • garść dużych krewetek
  • 50 g masła
  • 100 ml białego wina
  • 300 ml bulionu warzywnego 
  • tarty parmezan
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz  do smaku 
  • sok z cytryny 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Na patelnię Wool diamond, przekładamy masło, pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażamy aż się wszystko zarumieni. Następnie dodajemy opłukany ryż i wlewamy bulion. Patelnię przykrywamy i dusimy na mały ogniu około 15 minut. Po tym czasie ryż należy pomieszać i wlać wino, chwilkę je odparować. Następnie wsypujemy owoce morza i krewetki. Chwilkę podsmażamy ciągle mieszając, wsypujemy ser i doprawiamy wszystko do smaku. Risotto posypujemy natką pietruszki i podajemy. 
  2. Smacznego. 


 


Prześlij komentarz