Dzisiaj zaprezentuję państwu rewelacyjną patelnię Wool diamond 28 cm. Jestem pod wrażeniem możliwości tej patelni, jedno co najbardziej mnie urzekło to smażenie bez tłuszczu dzięki szlachetnej powłoce tytanowo- diamentowej zapewniającej długą żywotność naczyń. Nano kompozytowa powłoka w technologii WOOL TITANIUM NONSTICK pozwala przygotować posiłki z minimalną ilością tłuszczu lub go całkowicie wyeliminować. Patelnie firmy Wool są bardziej odporne na ścieranie niż inne markowe naczynia, przez co gotowanie na nich to sama przyjemność.
Można ją nabyć w sklepie internetowym patelnie-tytanowe.pl
Satysfakcja gwarantowana - Każdy produkt renomowanej firmy jest starannie wybrany. Pochodzi bezpośrednio od niemieckiego producenta firmy WOLL Cookware GmbH. W ofercie znajdziemy tylko oryginalne produkty. Naczynia SZAFIR - charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Patelnie do smażenia bez tłuszczu- właśnie taką wybrałam bo jest rewelacyjna pod każdym względem.
Producent oferuje 25 lat gwarancji na równość dna patelni a także 2 letnią gwarancję na powłokę i uchwyty.
CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJE PATELNIA FIRMY WOLL
- nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, indukcji również
- odpinana rączka dzięki systemowi click-by-click, patelnia zajmuje o połowę mniej miejsca niż tradycyjne naczynie oraz lity uchwyt, służy do bezpiecznego podnoszenia naczyń. Wykonany jest z kompozytu
- stabilny materiał mimo, iż patelnia nie jest bardzo ciężka, bardzo wygodna w użyciu
- specjalna powierzchnia zapobiegająca przywieraniu- powłoka odporna na zarysowania z wbudowanymi kryształami diamentu, w przypadku uszkodzenia powłoki, patelnię można dalej używać
- łatwe czyszczenie, wystarczy opłukać gorącą wodą, lub chwilkę poczekać a zabrudzenia same odpadną. Następnie przetrzeć mokrym ręcznikiem papierowym
- można zmywać w zmywarce
- smażenie bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością
- wytrzymałość wszystkich elementów na wysoką temperaturę do 250 ºC, można piec w piekarniku
- szklanka pokrywa wykonana z hartowanego i polerowanego, żaroodpornego szkła. Służy do energooszczędnego gotowania/pieczenia w temperaturze do 250 % C.
- 25 lat gwarancji na równość dna
- 2 lata gwarancji na powłokę i uchwyty
- akutermiczność - specjalny stop i technologia odlewu zapewniają idealną absorbcję ciepła. 8 milimetrowe dno gwarantuje optymalną dystrybucję ciepła oraz brak odkształceń nawet przy bardzo wysokich temperaturach.
- smażenie i pieczenie przebiega dużo szybciej niż w innych naczyniach, co pozwala na oszczędność energii ( producent podaje 50-60 % oszczędności przy gotowaniu, a przy pieczeniu ok. 90 % )
- 200 g ryżu do risotto lub basmati
- 1 cebula, 3 ząbki czosnku
- 2 opakowania mieszanki z owocami morza
- garść dużych krewetek
- 50 g masła
- 100 ml białego wina
- 300 ml bulionu warzywnego
- tarty parmezan
- natka pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- sok z cytryny
- Na patelnię Wool diamond, przekładamy masło, pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażamy aż się wszystko zarumieni. Następnie dodajemy opłukany ryż i wlewamy bulion. Patelnię przykrywamy i dusimy na mały ogniu około 15 minut. Po tym czasie ryż należy pomieszać i wlać wino, chwilkę je odparować. Następnie wsypujemy owoce morza i krewetki. Chwilkę podsmażamy ciągle mieszając, wsypujemy ser i doprawiamy wszystko do smaku. Risotto posypujemy natką pietruszki i podajemy.
- Smacznego.
Prześlij komentarz