KISZONY AGREST + FILMIK

8 sie 2021
data:post.title
Bardzo smaczna kiszona przekąska, tym razem nie ogórki tylko agrest. Wyszedł bardzo smaczny. 


SKŁADNIKI : 
  • 1-2 kg agrestu (u mnie czerwony )
  • kwiatostany kopru, liście chrzanu lub plastry korzenia chrzanu
  • 1 marchew
  • 3-4 ząbki czosnku 
  • na 1 litr gorącej, przegotowanej wody, 1 łyżka soli 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Agrest myjemy a do litrowych słoików nakładamy po kwiatostanie kopru, kawałku liścia chrzanu,  plasterkach marchewki i czosnku. Nakładamy agrest i zalewamy gorącą wodą ze sola. Na wierzchu słoika musi być liść chrzanu aby owoce były zanurzone. 
  2. Odkładamy na 1-2 tygodnie, po tym czasie jest gotowy do jedzenia. Jest bardzo smaczny. 
                                  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 




 

Prześlij komentarz