Smaczne, kotlety mielone z dodatkiem sera. Soczyste, idealne na obiad jak i do pieczywa.
SKŁADNIKI :
- 500 g mięsa, łopatki wieprzowej
- 1 cebula
- 1/2 szklanka mleka 3/2 %
- 3 kromki chleba tostowego
- 1 jajko
- 100 g sera żółtego, startego na tarce jarzynowej
- 2 łyżeczki suszonego czosnku
- 1 łyżeczka soli, pieprz do smaku
PANIERKA :
- 2 jajka
- odrobina mleka
- bułka tarta
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Mięso mielimy łącznie z cebulą.
- Chleb moczymy w mleku.
- Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy owalne kotlety, następnie panierujemy je w rozmąconych jajkach z mlekiem i bułce tartej.
- Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju,kilka minut na złoto, z jednej i drugiej strony.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz