MARIOLA |
Kukurydzę kupujemy lub zrywamy prosto z ogródka,trzeba zwrócić uwagę aby miała soczyste nasiona takie jasno żółte .Obrać z osłonki która ją otacza i zerwać wszystkie włoski, następnie w garnku zagotować wodę z cukrem (1 łyżka cukru na 2 litry wody) ,zmniejszyć płomień i włożyć kukurydzę .Gotować pod przykryciem 10-20 min.Nie dłużej bo wtedy robi się twarda i trzeba długo ją gotować.Wyjąć szczypcami z garnka,podajemy gorącą posmarowaną masłem i posypaną solą.
.
MARIOLA |

Bardzo dawno nie jadłem takiej kukurydzy z wody :) Z dzieciństwa pamiętam takie kolby, właśnie prosto z pola :)
OdpowiedzUsuńPastewna kukurydza jest trochę inna w smaku niż ta sklepowa, ale młoda idealnie nadaje się do gotowania.
OdpowiedzUsuńkukurydza najlepsza rzecz na świecie. ;))
OdpowiedzUsuńPrawda.
UsuńJa i moja 3-letnia córka uwielbiamy taką kukurydzę:)
OdpowiedzUsuńNasz kukurydza jest najlepsza na świecie!!!
OdpowiedzUsuń