Dzisiaj na obiad polecam bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu sajgonki. Podałam je z ryżem i surówką.
SKŁADNIKI :
- 500 g mięsa mielonego
- 1 marchew
- 2 jajka
- 3-4 grzyby mun
- 100 g makaronu sojowego
- 1 cebula
- 3 liście kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- sos sojowy 4 łyżki
- papier do sajgonek
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Grzyby oraz makaron sojowy należy sparzyć wrzątkiem, poczekać kilka minut, odcedzić i pokroić.
- Marchew ścieramy na tarce jarzynowej a kapustę drobno siekamy.
- Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki (oprócz papieru ) i mieszamy.
- Papier ryżowy należy pomoczyć w ciepłej wodzie, ułożyć na desce i po chwili, jak zmięknie nakładać na niego porcję farszu i zwijać.
- Sajgonki układamy na naoliwionym talerzu.
- Smażymy je na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz