SAJGONKI + FILMIK

29 cze 2024
data:post.title
Dzisiaj na obiad polecam bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu sajgonki. Podałam je z ryżem i surówką. 


            SKŁADNIKI : 
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 marchew 
  • 2 jajka 
  • 3-4 grzyby mun 
  • 100 g makaronu sojowego 
  • 1 cebula
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku 
  • sos sojowy 4 łyżki 
  • papier do sajgonek 
  • olej do smażenia 
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
  1. Grzyby oraz makaron sojowy należy sparzyć wrzątkiem, poczekać kilka minut, odcedzić i pokroić. 
  2. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej a kapustę drobno siekamy. 
  3. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki (oprócz papieru ) i mieszamy. 
  4. Papier ryżowy należy pomoczyć w ciepłej wodzie, ułożyć na desce i po chwili, jak zmięknie nakładać na niego porcję farszu i zwijać. 
  5. Sajgonki układamy na naoliwionym talerzu. 
  6. Smażymy je na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. 
  7. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego. 
                                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;


 

Prześlij komentarz