Pyszne nadziewane papryczki i ogórki. Natomiast pomidory są polane sosem i posypane serem. Polecam przepis na te przekąski. 
       SKŁADNIKI : 
- 250 g małych papryczek
 - 2 spore zielone ogórki
 - 4 pomidory
 - 130 g sera fety + 1 łyżka jogurtu naturalnego
 - pieprz, szczypiorek do smaku
 - 1 opakowanie twarożku ziołowego
 - 2 łyżki majonezu + 1 łyżka gęstej śmietany
 - 1 ząbek czosnku
 - trochę tartego, żółtego sera
 - szczypior do ozdoby
 
- Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i żeby była bardziej miękka gotujemy ją w wodzie około 5 minut. Ser fetę mieszamy z jogurtem, pieprzem i szczypiorkiem. Następnie nadziewamy nim zimną paprykę.
 - Ogórki obieramy ozdobnie, następnie tniemy na 2 centymetrowe kawałki i wydrążamy środek. Nadziewamy je twarożkiem ziołowym.
 - Pomidory tniemy na ćwiartki, następnie majonez mieszamy z gęstą śmietaną i rozgniecionym czosnkiem. Pomidory polewamy sosem i posypujemy tartym serem.
 - Smacznego.
 
 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;














Prześlij komentarz