NADZIEWANE PRZEKĄSKI WARZYWNE

29 cze 2024
data:post.title
Pyszne nadziewane papryczki i ogórki. Natomiast pomidory są polane sosem i posypane serem. Polecam przepis na te przekąski. 


       SKŁADNIKI : 
  • 250 g małych papryczek
  • 2 spore zielone ogórki
  • 4 pomidory 
  • 130 g sera fety + 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pieprz, szczypiorek do smaku 
  • 1 opakowanie twarożku ziołowego 
  • 2 łyżki majonezu + 1 łyżka gęstej śmietany 
  • 1 ząbek czosnku 
  • trochę tartego, żółtego sera 
  • szczypior do ozdoby 
                                                              PRZYGOTOWANIE : 
  1. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i żeby była bardziej miękka gotujemy ją w wodzie około 5 minut. Ser fetę mieszamy z jogurtem, pieprzem i szczypiorkiem. Następnie nadziewamy nim zimną paprykę.
  2. Ogórki obieramy ozdobnie, następnie tniemy na 2 centymetrowe kawałki i wydrążamy środek. Nadziewamy je twarożkiem ziołowym. 
  3. Pomidory tniemy na ćwiartki, następnie majonez mieszamy z gęstą śmietaną i rozgniecionym czosnkiem. Pomidory polewamy sosem i posypujemy tartym serem. 
  4. Smacznego. 
 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;



 

Prześlij komentarz