Pyszne nadziewane papryczki i ogórki. Natomiast pomidory są polane sosem i posypane serem. Polecam przepis na te przekąski.
SKŁADNIKI :
- 250 g małych papryczek
- 2 spore zielone ogórki
- 4 pomidory
- 130 g sera fety + 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pieprz, szczypiorek do smaku
- 1 opakowanie twarożku ziołowego
- 2 łyżki majonezu + 1 łyżka gęstej śmietany
- 1 ząbek czosnku
- trochę tartego, żółtego sera
- szczypior do ozdoby
- Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i żeby była bardziej miękka gotujemy ją w wodzie około 5 minut. Ser fetę mieszamy z jogurtem, pieprzem i szczypiorkiem. Następnie nadziewamy nim zimną paprykę.
- Ogórki obieramy ozdobnie, następnie tniemy na 2 centymetrowe kawałki i wydrążamy środek. Nadziewamy je twarożkiem ziołowym.
- Pomidory tniemy na ćwiartki, następnie majonez mieszamy z gęstą śmietaną i rozgniecionym czosnkiem. Pomidory polewamy sosem i posypujemy tartym serem.
- Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz