Pyszny i łatwy w wykonaniu seromakowiec, polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- dowolna masa makowa
- paczka herbatników maślanych
- 1 kg sera wiaderkowego
- 1 szklanka cukru
- 3 jajka
- 1 budyń waniliowy bez cukru
- 100 g mlecznej czekolady + 3 łyżki mleka
- wiórki kokosowe do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Ser przekładamy do misy robota, dodajemy jajka i cukier i chwilę mieszamy. Następnie wsypujemy budyń.
- Ba blaszkę o rozmiarze 23/33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno rozkładam herbatniki, na herbatniki rozkładamy dowolną masę makową a na mak wylewamy ser.
- Ciasto pieczemy 1 godzinę temperatura 180/185 *C.
- Po upieczeniu studzimy seromakowiec 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach.
- Po ostudzeniu polewamy płynną czekoladą i posypujemy kokosem. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybowania kanału ;
Prześlij komentarz