SZNYCLE DROBIOWE PO PARYSKU

8 lip 2012
data:post.title
Pyszne kotlety drobiowe,miękkie soczyste i w rewelacyjnej,miękkiej  panierce .


                                                                 SKŁADNIKI
  • 1 pierś z kurczaka  (lub 4 sznycle gotowe drobiowe)
  • ulubiona przyprawa do kurczaka oraz  sól,pieprz
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • olej do smażenia
                                                              PRZYGOTOWANIE :
Piersi przeciąć wzdłuż,i na pół.wyjdą cztery kotlety.Przyprawić i obtoczyć w panierce(mąka, roztrzepane jajko, mąka).Olej rozgrzać i piec kotlety na złoto z obu stron.
Podawać z pieczywem,ziemniakami lub ulubioną surówką.Ja podałam z miksem sałat z sosem winegret i grzankami .

Smacznego:)

3 komentarze