- 1 kg jabłek
- 1 kostka margaryny Kasi
- 3 szklanka mąki
- 1/5 szklanka cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
KRUSZONKA:
- 1/4 kostki margaryny
- 1/2 szklanka mąki
- 5 łyżek cukru
Składniki na ciasto zagnieść,blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na niej rozwałkowane ciasto kruche.Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki bez szypułek,poukładać na cieście.Składniki na kruszonkę zagnieść i pokruszyć na jabłka.Całość posypuję odrobiną cukru.
Ciasto jest bardzo pyszne i szybkie w wykonaniu.
Polecam.
Śliczne są te jabłka :)
OdpowiedzUsuńMm, wygląda wspaniale! Uwielbiam ciasta z jabłkami.
OdpowiedzUsuńswietnie wyglada
OdpowiedzUsuńU mnie jabłek w tym roku mnóstwo. W takim cieście muszą smakować pysznie;)
OdpowiedzUsuńpiękne jablka ;) zapieczone wyglądają jak rabarbar;D takie czerwoniutkie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)
fajne ciasto :))
OdpowiedzUsuńjabłka już tak mają w swojej historii, że kuszą, a te czerwone są niesamowite - pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń