BIAŁA KIEŁBASA NADZIEWANA I ZAPIEKANA

20 paź 2012
data:post.title
Dzisiaj szybki przepis na nadziewane, kiełbaski. Ja zrobiłam nadziewane białe, parzone ponieważ je uwielbiam a zapiekane z farszem są  rewelacyjne. Pyszne również z grilla wtedy każdą z osobna zawijamy w folię aluminiową.


                                                          SKŁADNIKI:
  • 5 białych kiełbasek parzonych
  • 1 pomidor
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 15 dkg sera goudy
  • sól,pieprz
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
                                                                 Przygotowanie :

  1. Kiełbaski ponacinać wzdłuż.
  2. Cebulę, pieczarki drobno pokroić, przelożyc do miski. Wbić jajko, dodać przyprawy, starty ser, jogurt, wymieszać na jednolitą masę.
  3. Farszem nadziewać kiełbaski, jedna duża łyżka do środka powinna wystarczyć.
  4. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, poukładać kiełbaski na plastrach pomidora.
  5. Piec 20 minut w temperaturze 180 C aż ser się rozpuści i ładnie zarumieni.Podawać z dowolną surówką lub pieczywem.
  6. Smacznego.




19 komentarzy

  1. Takiej jeszcze nie jadłam, zapisuję do przetestowania:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, pysznie wyglądają, robiłam kiedyś podobnie tylko do farszu dodawałam łyżkę śmietany, a kiełbaski białe są dobre z lidla, do zapiekania super:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda mega apetycznie :-) bardzo fajny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł! Ciekawy jest ten dodatek curry :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Za białą kiełbasą nie przepadam, ale ta wygląda smakowicie bo lubię potrawy zapiekane.

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaki fajny pomysł :) Nigdy nie myślałem o nadziewaniu białej kiełbasy, a też bardzo ją lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jestem fanką białej kiełbasy, więc muszę wypróbować ten przepis ;))

    OdpowiedzUsuń
  8. Kiedyś coś takiego robiłam i było bardzo smaczne :) użyłam tylko zwykłej kiełbasy. U mnie to tak ładnie się nie prezentowało :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie wspaniałe danie można wyczarować ze zwykłej białej kiełbasy. Gratuluję pomysłu. Pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  10. super, bardzo smaczne, pierwsyz raz uzylam innej bialek kielbaski niz nie wlasnej roboty, mianowicie kania i byly smaczne baaardzo:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zrobię zawsze na Wielkanoc wszystkim smakuje polecam 😊😊😊

    OdpowiedzUsuń
  12. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  13. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  14. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  15. Zrobiłam dokladnie jak w przepisie i takie sobie... Te curry w połączeniu z białą kiełbasą nie bardzo, ogólnie ciężkie, mdłe, ten farsz wyszedł mega wodnisty i moja tak apetycznie nie wygladalo;) ale kto co lubi:) Ja jestem na Nie

    OdpowiedzUsuń
  16. Wiadomo każdemu smakuje co innego

    OdpowiedzUsuń