SKŁADNIKI :
- 300 g parówek
- 250 g mąki pszennej
- 200 g mąki kukurydzianej
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 1 płaska, łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Mąki, przyprawy i proszek do pieczenia przesypujemy do miski, dodajemy jaka, mleko i sok z cytryny. Wyrabiamy ciasto, powinno być gęstsze niż na naleśniki.
- Ciasto przelewamy do wysokiego naczynia lub długiej szklanki.
- Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie.
- Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony.
- Podajemy ciepłe z sosami pomidorowym i czosnkowym.
Polecam obejrzyeć filmik :)
rewelacyjny pomysł :)
OdpowiedzUsuń