CORN - DOGI

23.10.2016
data:post.title
Corn - dogi to nic innego jak parówki w cieście pszenno- kukurydzianym. Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Idealne na śniadanie lub kolację.


                                                                     SKŁADNIKI :
  • 300 g parówek 
  • 250 g mąki pszennej
  • 200 g mąki kukurydzianej
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 płaska, łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • pieprz do smaku
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Mąki, przyprawy i proszek do pieczenia przesypujemy do miski, dodajemy jaka, mleko i sok  z cytryny. Wyrabiamy ciasto, powinno być gęstsze niż na naleśniki.
  2. Ciasto przelewamy do wysokiego naczynia lub długiej szklanki.
  3. Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie.
  4. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony.
  5. Podajemy ciepłe z sosami pomidorowym i czosnkowym. 
                                                   Polecam obejrzyeć filmik :) 


1 komentarz