NALEŚNIKI DYNIOWE

09.10.2016
data:post.title
Naleśniki z dodatkiem musu z dyni są smaczne, żółciutkie, delikatne, idealne na jesienny posiłek. Nadzienie może być dowolne, słodkie lub inne. Polecam do nich twarogi, owoce, orzechy oraz dżemy.

                                                                     SKŁADNIKI : 

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 150 ml wody
  • 2 jajka 
  • 2 duże łyżki musu z dyni
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

                                                            PRZYGOTOWANIE : 
  1. Mleko, wodę, mus z dyni i jajka mieszamy aż składniki dobre się połączą. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia  energicznie mieszamy trzepaczką. Ciasto nie powinno być zbyt gęste ani rzadkie. 
  2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wlewa chochelką porcję ciasta i smażymy z obu stron na zloty kolor.
  3. Naleśniki nadziewamy ulubionymi dodatkami. Smacznego. 



3 komentarze