NALEŚNIKI DYNIOWE Z RICOTTĄ I OWOCAMI

09.10.2016
data:post.title
Naleśniki to pyszne placki, idealne na śniadanie lub kolację. Dzisiaj przygotowałam je z dodatkiem musu z dyni, a nadziałam serkiem ricotta, owocami, orzechami i polałam miodem. Wyszły pyszne, polecam.


                                                                SKŁADNIKI :
  • naleśniki według tego przepisu naleśniki-dyniowe
  • 250 g serka ricotta
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 figi
  • 200 g malin
  • garść dowolnych orzechów
  • 3 łyżki miodu 
                                                         PRZYGOTOWANIE : 
  1. Serek mieszamy z cukrem waniliowym, następnie smarujemy nim wcześniej przygotowane naleśniki. Rozkładamy porcję malin i składamy placki.
  2. Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy pokrojone figi i orzechy, chwilkę podpiekamy i polewamy na wierzch naleśników. 
  3. Danie podajemy ciepłe, smacznego.

2 komentarze

  1. ostatnio bardzo polubiłam wszelkiego rodzaju placki i naleśniki na kolację - z chęcią bym zjadła takie jak powyższe. pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ależ kolorowo :) cudnie podane :)

    OdpowiedzUsuń