CIASTO KINDER BUENO + FILMIK

28 mar 2017
data:post.title
Cisto Kinder Bueno dzisiaj w wersji bez pieczenia, połączenie masy kajmakowej z herbatnikami i pysznym kremem Kinder Bueno. Przygotowuje się je szybko i smakuje wyśmienicie. Na pewno takim deserem będą zachwycone dzieci, jest idealne na przeróżne okazje rodzinne, urodziny lub uroczystości. 


SKŁADNIKI : 
  • 300 g herbatników jasne i ciemne 
  • 600 - 700 ml śmietany 30%
  • 300 g serków waniliowych 
  • 3 łyżki żelatyny 
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka nutelli
  • 500 g masy kajmakowej, dowolnej 
  • 4 batoniki Kinder Bueno
  • 50 g czekolady deserowej
                                                             PRZYGOTOWANIE : 
  1. Blaszkę o wymiarach 25/20 wykładamy folią aluminiową. Na dno rozkładamy warstwę herbatników. 
  2. Masę kajmakową przekładamy do garnka, wlewamy 2 łyżki mleka i ogrzewając mieszamy aż będzie płynna. Masę rozkładamy na ciastka i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. 
  3. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku. Studzimy.
  4. 330 ml śmietany 30 % ubijamy z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru, kiedy śmietana jest już sztywna dodajemy pokrojone batoniki, serki waniliowe  i nutelle, mieszamy. Wlewamy na koniec rozpuszczone 2 łyżki żelatyny, mieszamy. Masę wylewamy na ciasto, następnie rozkładamy porcje ciastek i chłodzimy około 2 godzin. 
  5. Pozostałą śmietanę ubijamy z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru. Pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną 1 łyżkę żelatyny, mieszamy. Śmietanę rozkładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy tartą czekoladą i chłodzimy około 4 godzin. 
  6. Schłodzone ciasto kroimy i podajemy, smacznego. 
          Zapraszam do subskrybcji kanału i obejrzenia filmiku ;
 






 

2 komentarze