W dniach 19-20.09.2017 odbyła się w Pyskowicach XVII edycja Dni Otwartych firmy Polmarkus. Niezmiennie od lat ambicją organizatora jest zaprezentowanie odwiedzającym najnowszych trendów, technologii i rozwiązań dedykowanych dla piekarni, cukierni, lodziarni, kawiarni i gastronomii.
Polmarkus - zajmuje się zaopatrzeniem i kompleksową obsługą zakładów cukierniczych, piekarskich, lodziarni oraz gastronomii. Oferuje również surowce, dekoracje, opakowania, środki czystości, sprzęt i urządzenia. Współpracuje z ponad 300 dostawcami, w ofercie mieści się blisko 6.000 artykułów spożywczych i technicznych, gwarantujących zróżnicowanie i dopasowanie oferty do konkretnych potrzeb. Firma dba o dobry kontakt z klientem, jest otwarta na wszelkie sugestie ze strony państwa oraz zapewnia dostawy towaru w każdej ilości i terminie.
Zaprasza również do swojego sklepu internetowego ; polmarkus.com.pl
DNI OTWARTE POLMARKUS :
Tegoroczna edycja była rekordowa pod względem zaplanowanych pokazów, prezentacji i prelekcji. Ponad 80 wystawców zaprezentowało się na niemal 300 m 2 powierzchni wystawienniczej, prowadząc liczne degustacje i pokazy. Rekordowo długa była lista gości specjalnych, którzy zaprezentowali się w czasie Dni Otwartych. Miedzy innymi - Francesca Speranza, Cristiano Cremaschi, Luca Bernardiniczy Bruno Buletti. To tylko niektórzy mistrzowie cukierniczy, których pokazy oglądaliśmy w Pyskowicach. Całą imprezę nadzorował przeuroczy dyrektor pan Michał Kalinowski.
Luigi Ricchezza
Pyszna kawa dla każdego :)
Takie ciastka przygotowane były na cieście francuskim z tostera, rewelacja.
W programie wydarzenia bardzo wiele miejsca poświęcono na prezentacje najnowszych trendów piekarniczych. Zaprezentowane zostały nowe receptury i propozycje na rozszerzenie oferty punktów piekarniczo-cukierniczych. Zwieńczeniem całości była premiery nowych mieszanek funkcjonalnych, które doskonale wpisują się w panującą modę na zdrowe odżywianie.
Nie zabrakło oczywiście rozbudowanej strefy w której zaprezentowali się producenci maszyn i urządzeń. Już dziś wiadomo, że pokazane zostały nowości, które do tej pory nie były w Polsce prezentowane.
Rewelacyjna pizza robiona przez Włoskiego mistrza świata z roku 2014
Rewelacyjna pizza robiona przez Włoskiego mistrza świata z roku 2014
Największą uwagę przykuły gości pokazy z silikomartu .
Dni otwarte Polmarkus, w Pyskowicach to jedne z najlepszych w jakich brałam udział. Wszystko przygotowane z największą starannością a goście wychodzili zachwyceni i najedzeni.
Prześlij komentarz