DNI OTWARTE POLMARKUS - PYSKOWICE 19-20.09.2017

21 paź 2017
data:post.title
W dniach 19-20.09.2017 odbyła się w Pyskowicach XVII edycja Dni Otwartych firmy Polmarkus. Niezmiennie od lat ambicją organizatora jest zaprezentowanie odwiedzającym najnowszych trendów, technologii i rozwiązań dedykowanych dla piekarni, cukierni, lodziarni, kawiarni i gastronomii.


Polmarkus - zajmuje się zaopatrzeniem i kompleksową obsługą zakładów cukierniczych, piekarskich, lodziarni oraz gastronomii. Oferuje również surowce, dekoracje, opakowania, środki czystości, sprzęt i urządzenia. Współpracuje z ponad 300 dostawcami, w ofercie mieści się blisko 6.000 artykułów spożywczych i technicznych, gwarantujących zróżnicowanie i dopasowanie oferty do konkretnych potrzeb. Firma dba o dobry kontakt z klientem, jest otwarta na wszelkie sugestie ze strony państwa oraz zapewnia dostawy towaru w każdej ilości i terminie. 
Zaprasza również do swojego sklepu internetowego ; polmarkus.com.pl

      DNI  OTWARTE  POLMARKUS :
Tegoroczna edycja była rekordowa pod względem zaplanowanych pokazów, prezentacji i prelekcji. Ponad 80 wystawców zaprezentowało się na niemal 300 m 2 powierzchni wystawienniczej, prowadząc liczne degustacje i pokazy. Rekordowo długa była lista gości specjalnych, którzy zaprezentowali się w czasie Dni Otwartych. Miedzy innymi - Francesca Speranza, Cristiano Cremaschi, Luca Bernardiniczy Bruno Buletti. To tylko niektórzy mistrzowie cukierniczy, których pokazy oglądaliśmy w Pyskowicach. Całą imprezę nadzorował przeuroczy dyrektor pan Michał Kalinowski. 

Francesca Speranza Sugar Artist




Master Martini Polska Łukasz Parzymski









Luigi Ricchezza    






      Pyszna kawa dla każdego :)






   
    Takie ciastka przygotowane były na cieście francuskim z tostera, rewelacja.








W programie wydarzenia bardzo wiele miejsca poświęcono na prezentacje najnowszych trendów piekarniczych. Zaprezentowane zostały nowe receptury i propozycje na rozszerzenie oferty punktów piekarniczo-cukierniczych. Zwieńczeniem całości była premiery nowych mieszanek funkcjonalnych, które doskonale wpisują się w panującą modę na zdrowe odżywianie.

Nie zabrakło oczywiście rozbudowanej strefy w której zaprezentowali się producenci maszyn i urządzeń.  Już dziś wiadomo, że pokazane zostały nowości, które do tej pory nie były w Polsce prezentowane.
Rewelacyjna pizza robiona przez Włoskiego mistrza świata z roku 2014














     Największą uwagę przykuły gości pokazy z silikomartu .















Dni otwarte Polmarkus, w Pyskowicach to jedne z najlepszych w jakich brałam udział. Wszystko przygotowane z największą starannością a goście wychodzili zachwyceni i najedzeni. 

 

Prześlij komentarz