Krem z cebuli to jedna z pyszniejszych zup. Przygotowana z serkiem topionym oraz dodatkiem grzanek czosnkowych jest bardzo aksamitna, smaczna, pachnąca i rozgrzewająca.
SKŁADNIKI :
- 4 duże cebule
- 2 ziemniaki
- 100 g serka topionego
- sól, pieprz do smaku
- jarzynka
- 2 łyżki masła
- szczypiorek do posypania
GRZANKI :
- 1 bagietka
- żółty ser do posypania
- masło
- czosnek
PRZYGOTOWANIE :
- Ziemniaki obieramy i drobno kroimy, przekładamy do garnka, dodajemy przyprawy, wlewamy wodę i zagotowujemy.
- Bagietkę kroimy w kromki, smarujemy masłem oraz rozgniecionym czosnkiem, posypujemy tartym serem i zapiekamy kilka minut w piekarniku aż ładnie się zarumienią.
- Cebulę obieramy i kroimy w plastry, podsmażamy na złoto na maśle. Następnie dodajmy do zupy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy serek kremowy i mieszając czekamy aż się rozpuści. Zupę blendujemy, doprawiamy do smaku, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z grzankami.
- Smacznego.
Prześlij komentarz