KREM Z CEBULI

13 maj 2018
data:post.title
Krem z cebuli to jedna z pyszniejszych zup. Przygotowana z serkiem topionym oraz dodatkiem grzanek czosnkowych jest bardzo aksamitna, smaczna, pachnąca i rozgrzewająca.


SKŁADNIKI :
  • 4 duże cebule
  • 2 ziemniaki
  • 100 g serka topionego
  • sól, pieprz do smaku
  • jarzynka
  • 2 łyżki masła
  • szczypiorek do posypania
                                                                   GRZANKI :
  • 1 bagietka
  • żółty ser do posypania
  • masło
  • czosnek
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Ziemniaki obieramy i drobno kroimy, przekładamy do garnka, dodajemy przyprawy, wlewamy wodę i zagotowujemy.
  2. Bagietkę kroimy w kromki, smarujemy masłem oraz rozgniecionym czosnkiem, posypujemy tartym serem i zapiekamy kilka minut w piekarniku aż ładnie się zarumienią.
  3. Cebulę obieramy i kroimy w plastry, podsmażamy na złoto na maśle. Następnie dodajmy do zupy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy serek kremowy i mieszając czekamy aż się rozpuści. Zupę blendujemy, doprawiamy do smaku, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z grzankami.
  4. Smacznego.

 

Prześlij komentarz