Koktajl z truskawek przygotowałam z jogurtem, oraz drugi ze szpinakiem, bananem i jagodami. Wyszły bardzo smaczne, ożeźwiające, pyszne. Podałam je z ryżem, makaronem i musli.
Dania smaczne, lekkie i zdrowe.
SKŁADNIKI :
- 1 kg truskawek
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1-2 łyżki cukru
- garść szpinaku
- garść jagód
- 1 banan
- 1 łyżka miodu
DODATKOWO :
- 1 woreczek ryżu
- dowolne musli
- makaron szpinakowy
- Makaron i ryż gotujemy ( po 100 g ), odcedzamy i studzimy.
- Truskawki myjemy i obierami, Dzielimy je na pół.
- Jedną część przekładamy do misy blendera, dodajemy jogurt i cukier, miksujemy. Odkładamy na bok.
- Musli (4-6 łyżek ) zalewamy wrzątkiem, tak aby było przykryte i odkładamy do napęcznienia.
- Drugą część truskawek przekładamy do misy blendera, dodajemy szpinak, obranego banana,jagody, miód i miksujemy.
- Do pucharków nakładamy po kolei, ryż, do drugiego makaron ( tak do połowy wysokości szklanki ), oraz do następnego musli. Wlewamy po równo koktajl z jagodami i następnie koktajl z jogurtem. Dekorujemy owocami i podajemy. Smacznego .
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz