CIASTO KINDER COUNTRY + FILMIK

14 lip 2019
data:post.title
Ciasto kinder country to jedno z pyszniejszych i łatwiejszych w przygotowaniu. Natomiast jest tak pyszne że nikt się jemu nie oprze. Ideale dla dzieci i nie tylko :)


SKŁADNIKI :
  • 250 g herbatników
  • 2 białe czekolady 200 g + 1/4 szklanka mleka
  • 1 czekolada mleczna 100 g  
  • 250 g serka Mascarpone
  • 250 g chrupek kangus
  • 300 ml śmietany 30 %
  • 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku 
  • 2 cukry waniliowe 
  • 3 łyżki cukru 
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
  1. Czekolady białe rozpuszczamy z dodatkiem mleka w mikrofalówce i mieszamy. Następnie studzimy.
  2. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. 
  3. Bardzo zimna śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, wlewamy białe czekolady, chwilkę miksujemy, następnie wlewamy żelatynę i szybko miksujemy. 
  4. Do śmietany wsypujemy płatki kangus, trochę zostawiamy do posypania na wierzchu. Masę dokładnie mieszamy.
  5. Blaszkę 25-30 cm, wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy 1 część ciastek i wylewamy na nią masę. Układamy 2 część ciastek i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy a w między czasie rozpuszczamy mleczną czekoladę z odrobiną mleka i studzimy. 
  6. Na zimne ciasto wylewamy czekoladę, rozsmarowujemy i posypujemy pozostałymi płatkami. 
  7. Ciasto chłodzimy. Po kilku godzinach nadaje się do jedzenia. 
  8. Najsmaczniejsze na drugi dzień, polecam. Smakuje prawie tak jak słynny batonik kinder contry. 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 



 

1 komentarz

  1. Bardzo lubimy to ciasto! Jest proste, smaczne i zawsze znika jako pierwsze ze stołu! :)

    OdpowiedzUsuń