Gulasz w stylu greckim to pyszne połączenia mięsa, warzyw oraz wina . Gulasz jest bardzo smaczny.
Gulasz przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.
Link do producenta -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota - APLIKACJA FLAVIO
SKŁADNIKI :
- 1 kg karkówki wieprzowej
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 czerwona papryka, kawałek bakłażana ( niekoniecznie )
- 1 duża cebula, 1 mała marchew
- 200 ml czerwonego, wytrawnego wina
- 1 łyżka suszonej naturalnej jarzynki
- sól i pieprz, suszony czosnek do smaku
- 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/2 łyżeczka tymianku,1 liść laurowy
PRZYGOTOWANIE :
- Do naczynia miksującego wkładamy ostrze i wszystkie jarzyny, miksujemy 4 s/o 4. Dodajemy pomidory z puszki i miksujemy 7 s/o 5. Wyjmujemy ostrze i zakładamy motylek.
- Wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy przyprawy i pokrojone mięso w kostkę.
- Wlewamy wino, zamykamy dzban, bez miarki na wierzchu i gotujemy około 60 minut, 100-90 % C, o/1.
- Gulasz powinien odparować, jak nie to gotujemy go troszkę dłużej. Przelewamy go do garnka.
- Do czystego naczynia z wodą wkładamy ryż w koszyczku i gotujemy 10 minut, odcedzamy i podajemy z gulaszem mięsnym.
- Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Prześlij komentarz