GULASZ WIEPRZOWY PO GRECKU + FILMIK

22 lip 2019
data:post.title
Gulasz w stylu greckim to pyszne połączenia mięsa, warzyw oraz wina . Gulasz jest bardzo smaczny.
Gulasz przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.
Link do producenta -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI : 
  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 czerwona papryka, kawałek bakłażana ( niekoniecznie )
  • 1 duża cebula, 1 mała marchew
  • 200 ml czerwonego, wytrawnego wina
  • 1 łyżka suszonej naturalnej jarzynki
  • sól i pieprz, suszony czosnek do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczka tymianku,1 liść laurowy
                                                            PRZYGOTOWANIE :
  1. Do naczynia miksującego wkładamy ostrze i wszystkie jarzyny, miksujemy 4 s/o 4. Dodajemy pomidory z puszki  i miksujemy 7 s/o 5. Wyjmujemy ostrze i zakładamy motylek.
  2. Wlewamy 3 łyżki oleju, dodajemy przyprawy i pokrojone mięso w kostkę.
  3. Wlewamy wino, zamykamy dzban, bez miarki na wierzchu i gotujemy około 60 minut, 100-90 % C, o/1.
  4. Gulasz powinien odparować, jak nie to gotujemy go troszkę dłużej. Przelewamy go do garnka.
  5. Do czystego naczynia z wodą wkładamy ryż w koszyczku i gotujemy 10 minut, odcedzamy i podajemy z gulaszem mięsnym.
  6. Smacznego. 
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału 



 

Prześlij komentarz