Panierowane pieczarki smakują rewelacyjne, można nimi zastąpić pysznego schabowego, delikatne i w dodatku z serem. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 500 g średniej wielkości pieczarek
- 2 jajka + odrobina mleka
- sól
- mąka i bułka tara do panierowania
- tarty ser do posypania
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Pieczarki myjemy i osuszamy, urywamy ogonki. Następnie każdą pieczarkę należy rozpłaszczyć tak aby powstały kotlet, najlepiej spłaszczają się pieczarki średniej wielkości, duże czasem pękają.
- Należy je posolić z każdej strony, następnie panierujemy w rozmąconym jajku, mace i bułce tartej.
- Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.
- Jeszcze gorące pozsypujemy tartym serem.
- Smacznego.
Prześlij komentarz