PANIEROWANE PIECZARKI JAK SCHABOWE + FILMIK

15 lip 2019
data:post.title
Panierowane pieczarki smakują rewelacyjne, można nimi zastąpić pysznego schabowego, delikatne i w dodatku z serem. Polecam.


SKŁADNIKI :
  • 500 g średniej wielkości pieczarek
  • 2 jajka + odrobina mleka
  • sól
  • mąka i bułka tara do panierowania
  • tarty ser do posypania
  • olej do smażenia
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Pieczarki myjemy i osuszamy, urywamy ogonki. Następnie każdą pieczarkę należy rozpłaszczyć tak aby powstały kotlet, najlepiej spłaszczają się pieczarki średniej wielkości, duże czasem pękają.
  2. Należy je posolić z każdej strony, następnie panierujemy w rozmąconym jajku, mace i bułce tartej.
  3. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. 
  4. Jeszcze gorące pozsypujemy tartym serem. 
  5. Smacznego. 
                                     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;


 

Prześlij komentarz