Kanapka Kinder country to pyszny, czekoladowy batonik z płatkami kangus. Smaczny wręcz pyszny, idealny dla dzieci i dorosłych. Polecam mój przepis.
SKŁADNIKI :
- 300 g czekolady białej
- 200 g czekolady mlecznej
- 200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
- 180 g płatków kangus
- 250 g serka mascarpone
- 7 łyżek mleka w proszku
- 300 g herbatników maślanych
- blaszka 25-40
PRZYGOTOWANIE :
- Białe czekolady łamiemy na kawałki, wlewamy mleko skondensowane i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę. Następnie dokładnie mieszamy trzepaczką aż powstanie jednolita masa.
- Na blaszkę rozkładamy herbatniki.
- Do ostudzonych czekolad dodajemy mascarpone, mleko w proszku i mieszamy.
- Następnie wsypujemy płatki kangus, mieszamy.
- Masę wylewamy na ciastka i równo ją rozprowadzamy. Układamy następną warstwę herbatników i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy 1 godzinę.
- Mleczną czekoladę podgrzewamy z odrobiną mleka w mikrofalówce. Mieszamy i studzimy.
- Na zimne ciasto wylewamy czekoladę i równo ją rozprowadzamy. Chwilkę jeszcze chłodzimy.
- Następnie kanapeczki kroimy na kawałki i zjadamy, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
To ciasto jest naprawdę pyszne!
OdpowiedzUsuń