Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są na prawdę rewelacyjne, smaczne i syte w dodatku okraszone tłuszczykiem. Idealne na obiad i nie tylko. Pierogi przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.
Link do producenta Thermomastera II -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota - APLIKACJA FLAVIO
SKŁADNIKI :
FARSZ:
- 100 g kaszy gryczanej
- 250 g twarogu
- 1 spora cebula
- mała Ślaska kiełbaska
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
CIASTO :
- 550 g mąki pszennej
- 30 ml oleju
- 300 ml ciepłej wody
- szczypta soli do smaku
- osolona woda do gotowania
PRZYGOTOWANIE :
- Do dzbana robota wlewamy 1 i 1/2 l wody, solimy. Zamykamy dzban i zagotowujemy wodę. 13 m. Do koszyka wkładamy kaszę i gotujemy w dzbanie 15 minut/120 % C. Koszyk wyjmujemy z kaszą i studzimy.
- Do pustego dzbana wkładamy norze, cebule, kiełbasę i olej, miksujemy 1o s/ o 8. Zgarniamy kopystką wszystko na dno, wyjmujemy norze i zakładamy motylek. Podpiekamy 15 minut/120 % C/o 1.
- Następnie dodajemy kaszę i twaróg i przyprawy, miksujemy 15 s/o/7. Farsz odkładamy.
- Do dzbana przekładamy składniki ciasta, miksujemy 3 minuty/o 4.
- Ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką.
- Rozwałkowujemy na placki i zagniatamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wody.
- Podajemy okraszone tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Pani Mariolo prosze o przepis na pierogi z mięsa mielonego surowego nie gotowanego bardzo prosze o przepis panią .Gorąco pozdrawiam. Kamila
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję na weekend. Dziękuję za przepis🙂
OdpowiedzUsuńP.s. piszemy noże😉