PIZZA MARGERITA Z SALAMI + FILMIK

1 wrz 2019
data:post.title
Smaczna pizza na cienkim cieście, z sosem pomidorowym, serem i salami. Polecam mój przepis. 
Ciasto na pizzę  przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. 
Link do producenta Thermomastera II -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI :
  • 500 g mąki pszennej
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1/4 szklanka wody
  • 1/2 szklanka mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
                                                                            SOS : 
  • 1 puszka pomidorów lub 500 g świeżych
  • 1 mała cebula
  • 2-3 ząbki czosnku 
  • sól do smaku
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka Bazyli
                                                                  DODATKOWO : 
  • 200 g salami 
  • 2 kulki mozzareli
  • 200 g sera żółtego 
                                                               PRZYGOTOWANIE : 
  1. Drożdże, wodę, cukier przekładamy do dzbana robota, ogrzewamy w temperaturze 30 % 3 minuty, obrót 1.
  2. Następnie dodajemy mleko, sól, olej przyprawę i mąkę, miksujemy 2 minuty/o 4-5. 
  3. Ciasto przekładamy do miski i pozostawiamy do wyrośnięcia. 
  4. Do dzbana przekładamy cebulę, czosnek, pomidory, sól i cukier, bazylię, miksujemy około 1 minuty/o 9.
  5. Zmieniamy ostrze na mieszadło i gotujemy 25 minut w temperaturze 90-100 % C. 
  6. Sos przelewamy do miseczki.
  7. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 porcje, rozwałkowujemy, przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i smarujemy pożądanie sosem. Pozsypujemy tartym sere, na to salami, pokrojona mozzarella i tarty ser. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 220 % C, przez około 15-20 minut. 
  8. Pizzę podajemy ciepłą, smacznego. 
                                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 



 

Publikowanie komentarza