Przekąski ze śledziem zawsze się sprawdzają na przyjęciach, są smaczne i łatwe w przygotowaniu, polecam.
SKŁADNIKI :
- 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 marchew ugotowana
- majonez
- śledzie z zalewy olejowej lub smakowe
- 1 ogórek konserwowy
- chleb tostowy i razowy
- ser żółty
- sałata
- masło, twarożek do smarowania
- natka pietruszki, koperek
- pomidorki koktajlowe
PRZYGOTOWANIE :
- Ugotowane ziemniaki tniemy na talarki i wycinamy kółka. Następnie smarujemy majonezem, na to plaster jajka, majonez, marchewka, koperek i kawałek śledzia, spinamy wykałaczką.
- Z chleba tostowego odcinamy skórki, przecinamy wzdłuż aby powstały trójkąty, opiekamy aby były chrupiące. Smarujemy je serkiem, lub masłem, na to sałata, ser, jajko, śledzik i pomidor. Spinamy wykałaczką.
- Z ugotowanych ziemniaków, jajka, marchewki, ogórka i śledzika robimy sałatke z majonezem. Z chleba wycinamy kółka i nakładamy po łyżce sałatki i dekorujemy natką pietruszki.
- Wszystkie przekąski są gotowe. Smacznego.
Prześlij komentarz