Mufinki z jajek w sosie chrzanowym są świetnym pomysłem na śniadanie wielkanocne. Pysznie smakują i pięknie się prezentują.
SKŁADNIKI :
- 6 jajek
- 6 łyżek śmietany 18 % z kartonika
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 1 łyżeczka chrzanu
- rzeżucha do ozdoby
PRZYGOTOWANIE :
- Silikonowe foremki ( 6 sztuk ) na mufinki smarujemy oliwą, wlewamy do każdej po 1 jajku oraz po 1 łyżce śmietany, posypujemy solą i pieprzem.
- Układamy w blaszce 25/30 cm i na dno wlewamy wodę.
- Jajka zapiekamy 15 minut w temperaturze 180 % C.
- Majonez mieszamy ze śmietaną, chrzanem i pieprzem. Sosem smarujemy talerz, posyujemy rzeżuchą i układamy wyjęte z formy jajka. Dekorujemy.
- Jajeczka pysznie zmakują, polecam na sniadanie wielkanocne.
Prześlij komentarz