FLACZKI Z KANI + FILMIK

27 paź 2020
data:post.title
Flaki z kani są przepyszne i smakują miłośnikom flaków tych wołowych oraz lubiących grzyby, w dodatku łatwe w przygotowaniu, polecam każdemu. 


SKŁADNIKI : 
  • 4 duże kanie ( grzyby )
  • około 50 g masła
  • 1,5 litra bulionu 
  • 1 marchewka, cebula, kawałek selera
  • 2 liście laurowe, 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 duża łyżka majeranku
  • pieprz i sól do smaku 
  • imbir suszony oraz gałka muszkatołowa do smaku 
  • 1 łyżeczka suszonych liści lubczyku
  • jarzynka do smaku 
                                                                      ZASMAŻKA : 
  • 1 łyżka masła 
  • 1 łyżka z czubkiem mąki pszennej 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Kanie myjemy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle. 
  2. Cebulę pozsmażamy na maśle, solimy, dodajemy tartą marchew i seler oraz liść laurowy i ziele. 
  3. Wlewamy bulion i dusimy 15 minut pod przykryciem. Następnie dodajemy podsmażone kanie, oraz wszystkie przyprawy, chwilke gotujemy. 
  4. Na patelni robimy zasmażkę i jak ostygnie wsypujemy ją do zupy, energicznie mieszamy. 
  5. Flaki podajemy gorące, polecam. 
                                        Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 


 

Publikowanie komentarza