Zupa, krem z borowików jest bardzo smaczna i aromatyczna. W sezonie grzybowym polecam ją przygotować.
SKŁADNIKI :
- 600 g borowików
- 2 ziemniaki
- 1 duża cebula, 1 marchew, 1 pietruszka
- 50 g masła
- sól, pieprz, jarzynka do smaku
- 1 litr bulionu warzywnego
- 100 g serka topionego gouda
- Na patelni na maśle podsmażamy cebulę z pokrojonymi grzybami, doprawiamy solą. Następnie dodajemy marchew, pietruszkę i zmiemniaki.
- Wlewamy bulion i wszystko gotujemy do miękkości.
- Na koniec dodajemy serek topiony i mieszamy aż się rozpuści, zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blendujemy. Smacznego.
- Krem jest przepyszny, polecam.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz