Kanie po grecku to pyszne, niecodzienne danie. Rewelacyjne smakują bod marchewkową pierzynką. Polecam
SKŁADNIKI :
- kanie 6-7 sztuk
- sól do smaku
- jajka i bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- 3 marchewki
- kawałek selera
- 2 cebule
- 2 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki cukru
- sól i pieprz do smaku
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- około 2 szklanki wody
PRZYGOTOWANIE :
- Kanie myjemy, osuszamy nasępnie moczymy w mleku, wyciskami i panierujemy w jajku i bułce tartej.
- Smażymy na oleju z jednej i drugiej strony na złoto.
- Cebulę kroimy w kostke, dodajemy trochę masła, podsmażamy. Dodajemy liśc, ziele, sól i wodę, dusimy warzywa. Nastepnie po 10 minutach dodajemy przecier i całość doprawiamy do smaku. Dodajemy również sok z cytryny.
- Na usmażone kanie nakładamy marchew i podajemy, smacznego
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
(: Fajnie wygląda,ale czy marchew nie zmieni tego smaku kani?wydaje mi się,że tak.Bedzie słodkie,a to kani nie przystoi ):
OdpowiedzUsuń